Crna hronika
69

U toku policijska akcija u BiH i Hrvatskoj, privode se policajci i krijumčari narkotika

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na područjima centara javne bezbjednosti Banja Luka i Trebinje, ali i u susjednoj Hrvatskoj, u toku je hapšenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u krivična djela organizovani kriminal, odnosno krijumčarenje narkotika, saznaje Klix.ba.

Ovu akciju kodnog naziva "Maska“ od ranih jutarnjih sati na području naše zemlje provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u saradnji s policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde.

Droga u Trebinju, Bileći, Berkovićima i Dubrovniku

Posla na području Hrvatske, osim tamnošnje policije, ima i USKOK.

Akcija u BiH se provodi pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH u cilju dokumentovanja krivičnog djela organizovanog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i krijumčarenja izvršenih u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Navedene aktivnosti se koordinirano provode s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske pa je tako na području susjedne zemlje intenzivna policijska akcija.

Duge cijevi na ulicama Dubrovnika

Policajci sa dugim cijevima su od ranih jutarnjih sati i na ulicama Dubrovnika, a navodno se traga za osobama koje su osumnjičene za trgovinu narkoticima.

U ovom gradu pretresaju stanove, ali i kafiće. Na kontrolnoj tački u Dupcu kod Dubrovnika policija je izašla pod punim naoružanjem te kontrolira vozila iz oba smjera,

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Adriana Biskup za Dubrovački dnevnik je potvrdila informaciju o provođenju akcije i kriminalističkog istraživanja u saradnji s USKOK-om. Kazala je kako je riječ o završetku kriminalističkog istraživanja, no više informacija ne može davati zbog aktivnosti iz nadležnosti USKOK-a.

Neslužbeno se saznaje da su akcijom Gladius obuhvaćeni preprodavači kokaina, sintetskog amfetamina i marihuane. Tokom dana se može očekivati hapšenje više osoba.