Nesreća kod Žepča
0

U sudaru tri vozila poginule dvije osobe

Sarajevo-x.com
Ispred stacionara DZ Žepče (Foto: Radiopostaja Žepče)
Ispred stacionara DZ Žepče (Foto: Radiopostaja Žepče)
Dvije osobe su poginule, a deset ih je teže povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u 14.15 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Goliješnica, općina Žepče.

U nesreći su učestvovala tri vozila, a povrijeđeni su prebačeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici, potvrdila nam je glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Aldina Ahmić.

Kako nam je potvrdila Ahmićeva, jedna osoba je smrtno stradala na mjestu događaja, dok je druga podlegla u Domu zdravlja u Žepču.

Prema informacijama koje je objavila Radiopostaja Žepče, Golf 2 reg. oznaka M69-E-428 se kretao iz pravca Zenice u smjeru Doboja cestom M-17, te se prilikom pretjecanja Jette, reg. oznaka 977-E-140, na području Goliješnice taj Golf, najvjerovatnije zbog klizave ceste (nije isključena i prevelika brzina), zanosi te dolazi do kontakta s Jettom.

Vozač tog Golfa, u kojem su se nalazile uz vozača još tri osobe, gubi potpuno kontrolu nad vozilom koje se prevrće i udara u Golf reg. oznaka K31-K-362 koji je bio parkiran na proširenju uz cestu (smjer od tunela prema Perkoviću).

U parkiranom golfu bio je vozač, dvije žene i dvoje djece. Jedna žena u tom vozilu je odmah poginula, a četvero ostalih putnika je teško povrijeđeno. U Golfu koji je izazvao ovu nesreću na mjestu događaja je poginuo suvozač, a troje ostalih putnika je teško povrijeđeno. Vozač Jette je prošao bez povreda.

Očevici su užasnuti prizorom koji su vidjeli u Goliješnici. Sva vozila hitne službe Žepče i još tri vozila hitne pomoći iz Zavidovića prevozila su nastradale prema Zenici.

Iako se u prvi mah govorilo kako su u nesreći poginule dvije, a povrijeđeno sedam osoba, posljednje informacije govore da je povrijeđeno deset osoba, među kojima četvero djece iz Žepča. Riječ je o teškim povredama, a petero povrijeđenih je u životnoj opasnosti.

Aldina Ahmić je potvrdila kako je život izgubila A. M. iz Žepča, a naknadno smo saznali da je poginuo suvozač u Golfu, A. B, koji je iz Sarajeva s prijateljima išao na utakmicu u Gradačac.

Saobraćaj je na ovom dijelu puta normaliziran oko 19 sati.