MUP ZDK
28

U sudaru tri vozila kod Zenice povrijeđene četiri osobe, na gradilištu autoputa kod Žepča teško povrijeđen radnik

FENA
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: E. M./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: E. M./Klix.ba)
Na području Zeničko-dobojskog kantona danas su se desile dvije nesreće. Jedna je bila saobraćajna nesreća kod Zenice, a druga nesreća se desila na gradilištu autoputa kod Žepča.

U saobraćajnoj nesreći koja se u 15:20 sati desila na magistralnom putu M-17, u naselju Stara Nemila kod Zenice, sudarila su se tri putnička vozila, a tom prilikom su povrijeđene četiri osobe, potvrdio je Feni portparol Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

U nesreći su učestvovali Peugeot kojim je upravljala K. E. (2004.) i u kojem je bila saputnica V. E. (2005.), Renault kojim je upravljao K. R. (1966.) i u kojem je saputnik bilo dijete K. R. (2020.) te Škoda kojom je upravljao A. Z. (1964.). Prema Valentićevim riječima, četiri povrijeđene osobe, svi osim vozača Škode, prevezene su na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica.

Vozačica Peugeota i dijete iz Renaulta su lakše povrijeđeni, suvozačica iz Peugeota je ostala na promatranju dok je vozač Renaulta odbio ljekarsku pomoć. Saobraćaj je bio potpuno obustavljen.

Druga nesreća se desila u 15:45 sati, u tunelu "Golubinja", na gradilištu autoputa Koridora 5C kod Žepča. Naime, povrijeđen je radnik kompanije Cengiz. Riječ je o turskom državljaninu D. T. koji je zadobio teške tjelesne povrede te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Žepče.