Crna hronika
4

U sudaru GRAS-ovih autobusa na Ilidži povrijeđene tri osobe

Piše: D. B.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
U sudaru dva GRAS-ova autobusa u 11:15 sati na Ilidži povrijeđene su tri osobe.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, dva autobusa JKP GRAS su se sudarila u Rustempašinoj ulici na Ilidži.

U ovoj saobraćajnoj nesreći su povrijeđene tri osobe, koje su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić je za portal Klix.ba potvrdila da su povrijeđene dvije ženske osobe i jedno dijete.

"Povrijeđene su dvije ženske osobe, A. Š. (1982) i H.N. (1966) te dječak F. I. (2006). A. Š. je zadobila povredu lijeve šake, H. N. je povrijedila desni ručni zglob, dok dječak F. I. ima povredu glave, zbog čega je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju. Pacijenti nisu životno ugroženi, bit će ortopedski obrađeni i pušteni kući", izjavila je Mulić.

Na autobusima je usljed sudara načinjena materijalna šteta.

"U 11:15 sati na semaforu kod Grafičke tehničke škole na Ilidži došlo je do udesa dva autobusa, i to graražni broj 424, koji je saobraćao za Tarčin i garažni broj 844, koji je saobraćao prema Osjeku. Razlog sudara je nepropisno 'ubacivanje' dostavnog vozila Caddy ispred autobusa 424, zbog čega je isti morao naglo zakočiti, pri čemu je došlo do kontakta zadnjeg dijela ovog vozila i prednjeg dijela autobusa garažnog broja 84, koji se kretao iza. Naime, dostavno vozilo Caddy, registarskih oznaka T 81 A 644 se s parkinga Robne kuće na Ilidži u saobraćaj uključilo naglo i to izlazeći unazad, odnosno rikvercom", saopćeno je iz GRAS-a.