Naselje Pecara
61

U Širokom Brijegu izgorio sprat porodične kuće, vlasnik povrijeđen i smješten u mostarsku bolnicu

G. Š.
Jedan muškarac je povrijeđen u velikom požaru koji je izbio u Širokom Brijegu na porodičnoj kući u naselju Pecara, prilikom čega je uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca u potpunosti izgorio sprat kuće, potvrđeno je za Klix.ba.

Šef Profesionalne vatrogasne jedinice Široki Brijeg Dario Čuljak za naš portal kaže da je požar prijavljen jutros u 8:10 sati, te su odmah tri vatrogasne ekipe izašle na mjesto događaja.

Foto: PVJ Široki Brijeg
Foto: PVJ Široki Brijeg

"Vatra je pod kontrolu stavljena u 9:30 sati, ali je nastala velika materijalna šteta. Izgorio je cijeli sprat kuće", kazao je Čuljak.

Uz vatrogasce su intervenirali i ekipa Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg te policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg koji su uradili uviđaj na mjestu događaja.

Foto: PVJ Široki Brijeg
Foto: PVJ Široki Brijeg

Na požarište je izašao i dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona koji nam je kazao da je u trenutku požara u kući bila jedna muška osoba, te da se radi o vlasniku imanja, koji je zbog zadobivenih povreda vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Sveučilišnu kliniku bolnicu Mostar, kako bi mu se ukazala pomoć i utvrdio stepen zadobivenih povreda.

"Šteta je velika, izgorio je kompletan sprat kuće, a za sada je uzrok nepoznat. Urađen je uviđaj i naložene su sve zakonom propisne mjere i radnje kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile okolnosti koje su prethodile požaru", kazao je dežurni tužilac.