Crna hronika
47

U Sarajevu otkriven laboratorij za proizvodnju droge, uhapšen Nedim Sivčević

Piše: E. F.
Pronađen i zaplijenjen i cannabis (Foto: MUP KS)
(Foto: MUP KS)
Nedim Sivčević iz Sarajeva uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a nakon što je pretresom njegovog stana pronađena laboratorija za proizvodnju opojne droge te nešto oružja.

Naime, kako saznajemo u MUP-u Kantona Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva pretresli su stan koji se nalazi u Brčanskoj ulici i tom prilikom pronašli potpuno opremljenu laboratoriju za uzgoj kanabisa ali i proizvodnju marihuane.

Također, pronađeno je i pet stabljiki kanabisa, PVC kanisteri sa hemikalijama potrebnim za rast biljke, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, jednu automatsku pušku sa sedam okvirova, 375 puščanih metaka cal. 7,62 mm i jedan samostrijel.

Sivčević je odmah uhapšen, a o cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Osumnjičeni je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a nakon završene kriminalističke obrade on će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalju nadležnost.