Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaki dan se iz grada u popodnevnim satima vracam autom kuci i svaki dan na socijalnom pjesaci izljecu ko djeca poslije sestog casa
i opet na pjesackom prelazu, sta ce pjesak tu sta on ima traziti na pjesackom
@mirsade Cuj ne kaze se "na Socijalnom", nego kako profesore? Prosvijetli nas.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nevjerovatno zar opet
kolko znam svi su pjesaci udareni :D
1000 eura nagrade pjesaku koji sutra izbjegne kamikaze od vozaca na glavnoj nam saobracajnici!
Malo brate malo
A 20000 tisuca vozacu koji uspije izbjeci debila koji prelazi na crveno
Ne vidim razloga unlike-ova za Mirsad52. Potpuno je u pravu. "Na Socijalom, na Katedrali" itd. su novi izrazi naših još novijih sugrađana, a za naše stare lokacije gdje smo se sastajali "kod Socijalnog, kod Katedrale, kod Banke" itd. Nazive gradskih lokacija oni trebaju naučiti od nas, a ne mi od njih !
sve ih zgazit treba, kad hoce na crvenom da prelaze
Ja svaki dan kao vozac imam situacije gdje ljudi lagano prelaze na crveno, cak mislim da prkose i namjerno uspore, danas bas na socijalnom starija zena direktno kroz crveno mi je prosla i ja sam imao ili kociti ili udariti. Pogledala me je mrko i usporila preko ceste. Nazalost, ja bih rekao da je krivica 5:1 na strani pjesaka.
Uveo bih u školama lekciju "SEMAFOR" - kako pravilno koristiti spravu zvanu semafor?
Pocinjete biti naporni sa rim pjesacima.Preskacu ko kamikaze,a toga je uvijek bilo i bit ce.Eto treba dizati revoluciju,pa dajte navedite zemlju u kojoj ne stardaju pjesaci.Shvatamo,ugrozeni su,kao i svi gradjani ovog grada.
i mene u malo danas ne zgazi jedna, i to na zelenom za pjesake.. a sto ti je jos gore jos zena nosi hidjab, a nije joj nista zgazit nekog... to ti je slika i prilika bh. realnosti.
Ima li kraja ovakvim vijestima, politicari poduzmite nesto!
Prijedlog: Ograničenje za automobile kroz Sarajevo 40 Km/h, a onda kažnjavati nesavjesne pješake za prelazak ulice na nedozvoljenim mjestima i kada je na semaforu crveno. Mislim da bi moglo biti pozitivnih pomaka u vrlo kratkom vremenu.
pa svakako treba ograniciti brzinu, posto nije normalno da kroz centar jednog grada prolazi autoput. postaviti lezece policajce gdje ima puna pjesaka...
Blic na svaki semafor i izmedju semafora ogranicenje 30 kao i u svakom normalnom gradu u drugim drzavama semafore pojedinacno pustati svaki pravac posebno onda bi mozda nesto bilo bolje a ovako tesko da se moze postici bilo sta
Ma bezobrazno, mrsko mu sačekati par minuta da se upali zeleno svijetlo i trče i rizikuju život. Pa neka, kad im zivot nije mio, ne treba ih zaliti :)
Svaki dan pomislim da klix nije azurirao naslovnicu i da gledam u stare naslove. Nazalost uvijek sam u krivu.
Sarajevo je centar Evrope po prometnoj i svakoj drugoj nekulturi ...
Sarajevo posto kriminalan i nesiguran grad Bezakonje na ulicama Sarajeva: Gradonačelnik pozvao na 24-satni policijski nadzor GRADONAČELNIK Sarajeva Ivo Komšić izrazio je u petak bojazan da bi građani mogli uzeti pravdu u svoje ruke ako snage reda ne zaštite građane glavnog grada BiH koji je posljednjih mjeseci pogođen valom ubojstava, obračuna, pucnjava, pljački, prometnih nesreća. više na http://www.index.hr/vijesti/clanak/bezakonje-na-ulicama-sarajeva-gradonacelnik-pozvao-na-24satni-policijski-nadzor/782608.aspx
Samo dok poledi...
Pa zar do sa nisu naucili preci ulicu... a kad su i grad sjahali cccc......