Mrkonjić Grad
0

U saobraćajnoj nesreći poginuo poznati hirurg Svetozar Radulović

FENA
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer nedaleko od Mrkonjić Grada smrtno je stradao Svetozar Radulović, poznati kardiovaskularni hirurg Kliničkog centra Banja Luka.

Svetozar Radulović je rođen 1949.godine u Mrkonjić Gradu, gdje uživao veliki ugled.

Osim bogatne doktorske karijere, Radulović je bio i politički angažiran kao potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) RS.

Nesreća u kojoj je smrtno stradao, ovaj jedan od osnivača kardiovaskularnog odjela banjalučkom Kliničkog centra, dogodila se oko 18.40 sati na magistralnom putu Ključ-Mrkonjić Grad na lokalitetu Ponor, kada se Radulović, putem preko Manjače, vraćao u okolinu Balkane, gdje je živio sa suprugom.

Radulović automobilom "pasat“ je, iz za sada neutvrđenih razloga, lijevom stranom vozila udario u kamion "volvo" s prikolicom, kojim je upravljao H.M. (36) iz Zenice, a koji mu dolazio iz suprotnog pravca.

Automobil se nakon udara okrenuo na putu, a potom sudario s drugim kamionom marke "mercedes" s prikolicom, koji je iza svog kolege vozio E.D. (29) također iz Zenice.

Oba kamiona su u vlasništvu preduzeća iz Viteza.

Radulovićevo vozilo je, od siline udara, odbačeno u kanal pored kolovozne trake.

Na mjesto nesreće ubrzo je stigla hitna pomoć iz Mrkonjić Grada, kao i saobraćajna policija, koja je obavila uviđaj.

Svetozar Radulović preminuo je na putu prema Domu zdravlja u Mrkonjić Gradu, gdje su ljekarimogli samo konstatirati smrt.