Potvrđeno obdukcijom
275

U rijeci Korani u Cazinu utopio se 21-godišnji migrant iz Afganistana

Piše: M. Ć.
Rijeka Korana
Rijeka Korana
Nakon što je jučer u popodnevnim satima pronađen leš muškarca u rijeci Korani u Cazinu, kao što se i pretpostavljalo, obdukcijom je utvrđeno da se radi o 21-godišnjem migrantu porijeklom iz Afganistana.

Kako nam je kazala Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, mrtvozornik je utvrdio da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, zbog čega je zaključeno da nije riječ o nasilnoj smrti, već da je nastupila utapanjem u rijeci.

"Prema dokumentima koji su pronađeni kod njega, odnosno azilantskom kartonu, utvrđeno je da se radi o O. K. M. (1997.) s područja Afganistana", istakla je Galić.

Kako saznajemo, riječ je o 21-godišnjem Omaru Khanu Momandu.

Njegovo tijelo u rijeci Korani primijetili su mještani naselja Šturlić na lokalnom kupalištu Bent jučer u 15:55 sati.

Nakon prijave policiji, na mjesto događaja izašli su pripadnici MUP-a USK, Civilne zaštite Cazina i Specijalne vatrogasne jedinice, koji su izvukli tijelo stradalog iz rijeke. Pretpostavlja se da je nesretni muškarac pokušavao preplivati Koranu kako bi prešao u susjednu Hrvatsku.

Podsjećamo, početkom maja, hrvatska policija je u gradu Slunju pronašla tijelo muškarca, također u rijeci Korani, dok je na području Žakanja u rijeci Kupi pronađen drugi leš. U Kupi je nakon nekoliko dana pronađeno još jedno beživotno tijelo. Naknadno je utvrđeno da se radilo o migrantima.