Zadobio teške povrede
153

U pucnjavi u Rajlovcu ranjen uposlenik benzinske pumpe, počinilac nepoznat

N. V.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Na benzinskoj pumpi "Hifa-petrol" u sarajevskom naselju Rajlovac je sinoć poslije ponoći došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je ranjen uposlenik pumpe E.DŽ.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je rečeno da su 10. augusta u dva sata poslije ponoći obaviješteni o tome da je uposlenik benzinske pumpe "Hifa-petrol" d.o.o. Sarajevo u ulici Zabrđe, općina Novi Grad Sarajevo, zadobio povrede usljed upotrebe vatrenog oružja.

"Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je nepoznata osoba, uz prijetnju pištoljem, prisilila uposlenike A.Ć. i E.DŽ. da uđu u prostorije benzinske pumpe, da bi u tom momentu uposlenik E.DŽ. pružio otpor nepoznatoj osobi, te je došlo do međusobnog kontakta i tom prilikom je nepoznata osoba upotrijebila vatreno oružje nanijevši E.DŽ. povrede u predjelu potkoljenice desne noge", rečeno je iz MUP-a KS.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljem liječenju.

Nepoznata osoba se, nakon upotrebe vatrenog oružja, ništa ne otuđivši udaljila u nepoznatom pravcu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na mjestu događaja obavili uviđaj.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te identifikaciji i pronalasku izvršioca.