Crna hronika
45

U pucnjavi u Maoči ubijen Ramo Lević zvani Gadafi

Piše: A. B.
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
U Maoči kod Brčkog jutros je u pucnjavi ubijen Ramo Lević zvani Gadafi. Njega je, kako saznajemo iz vatrenog oružja upucao Hasib M.

Portparol Policije Brčko distrikta Halid Emkić za Klix.ba je kazao da su dojavu o pucnjavi primili oko 10:15 sati, te da je patrola odmah upućena na mjesto događaja.

"Nakon informacije da u Maoči dvije osobe pucaju jedna na drugu, odmah smo se uputili na mjesto događaja, gdje smo kod obližnjeg mosta primjetili kako jedna osoba leži na cesti. Pronađena je osoba inicijala L.R. (1944), koja je davala znakove života. Uprkos ljekarskoj pomoći iz Zdravstvenog centra Brčko, L.R. je preminuo usljed teških tjelesnih povreda", kazao je za naš portal Emkić.

Ramo Lević zvani Gadafi
Ramo Lević zvani Gadafi

Kako je kazao, policija je brzom akcijom uhapsila osobu inicijala H.M. (1952). s područja Maoče, za koju se sumnja da je izvršila ubistvo. On se trenutno nalazi u prostorijama Policije Brčko distrikta i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom se vrši uviđaj kao i preduzimaju druge istražne mjere i radnje.

Nezvanično se saznaje da je sukob između Gadafija i Hasiba nastao zbog imovinskih odnosa, kojih su imali i ranije.