Burna noć na Dobrinji
0

U pucnjavi oštećen Citroen, zapaljen Fiat

Piše: A. K.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ni protekla noć u Sarajevu nije protekla mirno. U incidentima u gradskoj opštini Novi Grad, u naselju Dobrinja, u pucnjavi je oštećeno vozilo Citroen, dok je u drugom incidentu zapaljen automobil, potvrđeno je za Sarajevo-x.com iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Sinoć je u 23.50 sati došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Omladinskih radnih brigada do broja 3, prilikom čega je došlo do oštećenja automobila Citroen, kojim je upravljao O. S. iz Sarajeva sa kojim je bio i maloljetni O. H", saopšteno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUP-a KS.

Njih dvojica su izjavili da je na njih, dok su bili u vozilu, nepoznata osoba ispalila nekoliko hitaca. U pucnjavi niko nije povrijeđen, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju incidenta i pronalasku počinitelja.

U drugom incidentu na području Dobrinje, u ulici Trg Sabora bosanskog do broja 16, policija je u 00.35 sati dobila dojavu da je izgorio automobil Fiat Seicento, vlasnika K. M. iz Sarajeva. Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS i vještak protivpožarne zaštite, koji će utvrditi uzrok požara.