Akcija "Kvantum"
55

U pretresima u Banjoj Luci pronađena droga i nekoliko hiljada KM, policija uhapsila četiri osobe

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kvantum" lišili su slobode četiri osobe, R.B., P.P., S.M. i F.J. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 11., 12. i 13.04.2024. godine izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području grada Banja Luka.

Tom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 246 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, novac u ukupnom iznosu od 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.B., P.P., S.M. i F.J. bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.