Crna hronika
3

U požaru smrtno stradao najstariji stanovnik Ustikoline Murat Travar

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Stanovnike općine Foča Ustikolina potresla je tragična smrt njihovog sugrađanina Murata Travara koji je u noći između nedjelje i ponedjeljka smrtno stradao u požaru koji je zahvatio njegovu kuću.

Stambeni objekat je potpuno izgorio, a policijski uviđaj je pokazao da je požar buknuo zbog paljenja ogrjeva. Kako saznajemo, požar je kasno primijećen pa su vatrogasci iz Goražda koji su stigli na mjesto događaja odmah nakon dojave mogli samo lokalizovati požar i spriječiti njegovo dalje širenje na druge objekte, s obzirom na to da su tik uz ovaj i drugi stambeni objekti.

Kantonalni tužilac Lazar Draško izjavio je da je uviđajem utvrđeno da je do požara došlo nakon što se drvo koje je stajalo na peći zapalilo. Sve se dešavalo oko 2 sata ujutro.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Uviđaj je pokazao da je žarište požara bilo oko peći na čvrsto gorivo. Ona je zajedno sa krevetom na kojem je spavao Travar propala u podrum. Mrtvozornik je također konstatovao da je smrt nastupila gušenjem jer se nije pomjerao niti je pokušavao da se spasi", izjavio je Draško.