Crna hronika
1.2k

U požaru na Alipašinom Polju poginule dvije starije osobe, osam povrijeđeno

Piše: Er. M.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dvije starije osobe smrtno su stradale u požaru koji je jutros izbio u neboderu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrdio je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Prema riječima dežurnog ljekara Hitne pomoći KS, povrijeđeno je šest do osam osoba koje su se otrovale ugljenmonoksidom. Tri ekipe Hitne pomoći KS se nalaze na mjestu nesreće i ukazuju pomoć povrijeđenima.

Požar koji je jutros izbio na 11. spratu zgrade u sarajevskom naselju Alipašino Polje je lokalizovan, potvrđeno nam je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo čijim pripadnicima su pomagali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Alipašin Most.

Uzrok požara je eksplozija plinske boce u jednom od stanova u ulici Geteova 2, koji se proširio i na drugi stan. Prema riječima očevidaca, jedna ženska osoba je nakon eksplozije izašla na prozor i počela tražiti pomoć. Potom se vratila u stan i više je nisu vidjeli. Nakon gašenja požara u stanu su pronađena tijela muškarca i žene.

Podsjećamo, požar je izbio jutros oko 8:55 sati u neboderu u C-fazi na Alipašinom Polju. Iako je prvobitno rečeno da se vatra proširila i na drugi stan, vatrogasci su kasnije potvrdili da je samo ovaj stan bio zahvaćen požarom.