Drugi dan potrage
0

U potragu za tijelom 28-godišnjaka u Mostarskom jezeru uključeni i ronioci FUP-a

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nakon što su jučer iscrpljene sve snage ronilaca u potrazi za tijelom 28-godišnjaka, koji se utopio na Mostarskom jezeru skočivši sa splava, u potragu su se danas uključili i ronilački timovi Federalne uprave policije, potvrđeno je za Klix.ba.
Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić za naš portal kaže da su ronilački timovi Federalne uprave policije već na terenu i da se očekuje i dolazak ronilaca Federalne uprave civilne zaštite.

"Jezero će danas pretraživati oko 20 ronilaca, koji će se tokom dana izmjenjivati. Pretražuje se šire područje, jer očevici nisu bili precizni u lociranju mjesta gdje su se nalazili kad se dogodila nesreća, što je razumljivo, jer su oni u šoku, a nije se lako ni orijentirati na otvorenoj vodi", kaže Marić za Klix.ba.

Ističe da su ronioci Interventne spasilačke službe iz Mostara jučer pretraživali dio jezera gdje je dubina vode 13 metara, a da u današnjoj akciji ronilački timovi pretražuju još dublje područje, gdje je zbog mulja vidljivost manja i područje pretrage zahtjevnije.

Podsjetimo da su slučaj Policijskoj stanici Sjever u Bijelom Polju kod Mostara 20. jula u 19:30 sati prijavili prijatelji utopljenog mladića, koji su bili s njim na splavu.

Oni su kazali policiji da je 28-godišnji S. H. skočio sa splava u jezero i nije izronio.