U okolini Zenice bjesne požari, vatrogasci na izmaku snaga i kapaciteta

U okolini Zenice bjesne požari, vatrogasci na izmaku snaga i kapaciteta
132
E. M.
18.3.2020. u 13:20
9
komentara
132

dijeljenja
1/8 Požar u Donjoj Gračanici (Foto: E. M./Klix.ba)
2/8 Požar na Zmajevcu (Foto: E. M./Klix.ba)
3/8 Požar u Donjoj Gračanici s drugog dijela grada (Foto: E. M./Klix.ba)
4/8 Požar na Zmajevcu (Foto: E. M./Klix.ba)
5/8 Požar u Donjoj Gračanici (Foto: E. M./Klix.ba)
6/8 Požar u Donjoj Gračanici (Foto: E. M./Klix.ba)
7/8 Požar na Zmajevcu (Foto: E. M./Klix.ba)
8/8 Požar u Donjoj Gračanici (Foto: E. M./Klix.ba)
Na području Zenice trenutno je aktivno nekoliko požara, dok neki bjesne danima i gutaju sve pred sobom, novi se tek aktiviraju i direktno prijete kućama.
U mjestu Donja Gračanica kod Zenice već nekoliko dana aktivan je požar koji uprkos svim naporima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica još uvijek nije stavljen pod kontrolu. Vatrogasci su s maksimalnim kapacitetima već nekoliko dana na terenu gdje s naprtnjačama s vodom po nepristupačnom terenu ugrožavajući i živote, ali vatra još uvijek bjesni i guta nisko rastinje i drveće.

Komandir smjene Profesionalne vatrogasne jedinice je u izjavi za Klix.ba kazao kako je na sastanku civilne zaštite određeno na koji način će se djelovati, a oprema je ustupljena i pripadnicima šumarske uprave koji su na terenu.


U sjedništu Vatrogasne jedinice ostala su još tri vatrogasca i tri vozača kamiona, dok su svi ostali raspoređeni na terenima. Na drugoj strani grada na lokaciji Zmajevca od danas poslijepodne aktivan je još jedan požar koji se spušta prema kućama, a s obzirom da neam dovoljno vatrogasaca koji bi izašli na teren, mještani su uglavnom prepušteni sami sebi.

Za sada još nije poznato da li su nadležne službe Grada Zenice uputile apele drugim vatrogasnim jedinicama za pomoć, no nesavjesnost građana koji pale nisko rastinje u vrijeme proljetnog čišćenja dovelo je do velike štete po prirodu, a svi se nadaju da neće doći i do materijalnih šteta na objektima građana Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...