Procvat kriminala u glavnom gradu
230

U nedjelju pet pljački u Sarajevu, uhapšena jedna osoba

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
U nedjelju se u Sarajevu, prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, dogodilo pet pljački, a u jednom slučaju je uhapšen počinitelj.

Prva pljačka u nedjelju se dogodila oko 13:30 sati u ulici Đulagina, gdje je nepoznata osoba izvršila razbojništvo nad radnikom Ugostiteljskog objekta Đulagin dvor. Zasad neidentifikovani napadač je uz prijetnju pištoljem otuđio novac, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Nakon pljačke u Đulaginom dvoru, razbojništvo se dogodilo u 15:30 sati u ulici Kemala Kapetanovića. Muška osoba je prijeteći nožem zatražila od radnice u sportskoj kladionici Millenium da preda novac. Tom prilikom je uz prijetnju nožem otuđila novac, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Istog dana u 16 sati policijski službenici Druge PU lišili su slobode muškarca inicijala V.R. (1983.) iz Sarajeva, zbog sumnje da je bio saučesnik u razbojništvu. Istraga se nastavlja

Treća pljačka se dogodila u ulici Bistrik. Dvije nepoznate osobe su oko 17:15 sati opljačkale market Pik 5. Od radnice su uzeli novac prijeteći joj nožem, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu. Policija traga za počiniteljima.

U 18 sati su u ulici Teheranski trg dvije nepoznate osobe opljačkale prodavnicu Mercator. Noseći maske na glavi i uz prijetnju pištoljem su otuđile novac i pobjegle s mjesta događaja. Istraga je u toku.

Dvije nepoznate osobe su u nedjelju oko 19:15 sati u ulici Džemala Bijedića opljačkale prodavnicu Konzum. Zaposlenim su zaprijetili pištoljem i od njih uzeli novac. Policija traga za počiniteljima.

S obzirom na pet pljački u jednom danu te jutrošnje ubistvo policajca, postavlja se pitanje šta je uopće moguće uraditi kako bi se vandali, razbojnici i ubice stavili pod kontrolu i građani Sarajeva barem pokušali uvjeriti da žive u sigurnom okruženju.