Direktori firmi
51

U nastavku akcije "Zadruga" uhapšene četiri osobe osumnjičene za pranje novca

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Četiri osobe uhapšene su u nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga", dok je više osoba ispitano u svojstvu osumnjičenih. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su tri osobe, dok je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsila jednu osobu.

Kako saznajemo od glasnogovornice Kantonalnog Tužilaštva Sarajevo Azre Bavčić, u akciji su uhapšeni direktor firme Frimeco Damir Memagić, suvlasnik firme Atlant BiH Milad Čerkić, Alija Prašović koji je osumnjičen za posredovanje velikom broju pravnih osoba te Igor Došić, odgovorna osobu u kompaniji KimTec. Svi oni su osumnjičeni za pranje novca.

U okviru akcije "Zadruga" privedeni su, ispitani, a potom pušteni na slobodu i Hajrudin Vlajčić, odgovorna osoba u pravnoj osobi Drina, Almir Kazić rukovodeći u firmi AMS plastic & design, Aida Pinjić, odgovorna osoba u pravnoj osobi Euro - Profil iz Visokog, Sead Musić iz Zanatske zadruge Gros comp, Feđa Morankić iz kompanije ASA osiguranje, Alma Morankić u ime kompanije ASA agent, Hamed Ramić iz Euroasfalta te Mustafa Habibiović iz firme Hokoš Bokoš.

Svi uhapšeni danas će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjećamo, akcija "Zadruga" počela je 24. januara. U ovoj akciji uhapšen je veći broj osoba od kojih je 11 zadržano u pritvoru. Ove osobe sumnjiči se za krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.