Naselje Rodoč
79

U Mostaru radnik životno ugrožen nakon pada prilikom izvođenja radova

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru je tokom izvođenja građevinskih radova teško povrijeđen dvadesetpetogodišnji B.H., nakon što je pod još neutvrđenim okolnostima pao s visine prilikom izvođenja radova na jednom objektu u mostarskom naselju Rodoč, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao postupajući tužilac Tužilaštva HNK nesreća na radu se dogodila danas, te je nesretni radnik odmah kolima medicinske Hitne pomoći prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje su mu konstatirane višestruke teške tjelesne povrede, koje su opasne po život.

"Prema posljednjim informacijama on je na operaciji i čekamo šta će biti", rekao je dežurni tužilac za Klix.ba.

Navodno je nesretni radnik sa još jednim kolegom u privatnom angažmanu obavljao radove, ali nam o tome nije mogao govoriti detalje dok je proces istrage u toku.

"Na mjestu događaja su policijski službenici uradili uviđaj uz prisustvo vještaka za zaštitu na radu, te su inspektori razgovarali sa svjedocima nesreće", rekao nam je postupajući tužilac.

Ističe da se poduzimaju sve neophodne i zakonom previđene radnje kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile okolnosti koje su prethodile nesretnom događaju.