Neizmjerna tuga
84

U Kalesiji dan žalosti nakon crnog vikenda i pogibije četiri osobe

Piše: A. K.
Kalesija
Kalesija
Nakon dvije stravične saobraćajne nesreće u kojima su proteklog vikenda smrtno stradale četiri osobe, na području općine Kalesija danas je proglašen dan žalosti.

Podsjetimo, beživotna tijela Halila Zahirovića i Asmire Smajić jučer su u poslijepodnevnim satima izvučena iz automobila Golf koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima u noći sa subote na nedjelju sletio u rijeku Spreču.

Automobil su u rijeci uočili mještani koji su odmah obavijestili službenike policijske stanice u Kalesiji.

Zbog nepristupačnosti terena su angažovani i članovi Ronilačkog kluba "Vidara" iz Gradačca koji su iz automobila izvukli beživotna tijela mladića i djevojke.

Nepuna dva sata nakon ove tragedije, na dijelu magistralnog puta Tuzla-Zvornik, u kalesijskom mjestu Tojšići dogodio se stravičan sudar tri automobila u kojem su smrtno stradale dvije osobe, a šest ih je povrijeđeno, među kojima dvoje djece.

Na mjestu nesreće smrtno su stradali 15-godišnji dječak i ženska osoba, a povrijeđeni su prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Zbog dvije velike tragedije koje su zadesile Kalesijce, općinski načelnik Sead Džafić ovaj ponedjeljak je proglasio danom žalosti koji će biti obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, kao i javnim preduzećima i ustanovama kojima je osnivač Općina.

Također, na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima zabranjeno je puštanje muzike.

Elektronski mediji s područja Kalesije svoje programske šeme prilagodili su danu žalosti.

Tačni datumi sahrana četiri preminule osobe bit će poznati naknadno.