Crna hronika
56

U jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u Hadžićima teže povrijeđeni vozač i vlasnica kuće

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na području Hadžića povrede su zadobile dvije osobe, a kako ističu iz MUP-a KS lakše je povrijeđeno još sedam osoba. Iz Centrotransa su saopćili kako je ova firma osigurala alternativni smještaj za porodicu koja se nalazila u kući u koju je udario autobus.

U mjestu Binježevo na području Hadžića u četvrtak ujutro desila se saobraćajna nesreća u kojoj je putnički autobus sletio sa ceste.

"Autobus kojim je upravljao vozač inicijala R. S. rođen 1971. godine skrenuo je van ceste i udario u ogradu vlasništvo A. M. iz Hadžića, a potom i u kuću vlasništvo R. A. iz Hadžića", navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Dodaju da su pored vozača i vlasnice kuće, koji su zadobili teške tjelesne povrede, lakše povrijeđeni stanar kuće R. F. rođen 1988. godine i putnici iz autobusa Z. L. rođena 1978. godine, Č. M. rođena 1962. godine, Č. A. rođena 1990. godine, A. K. rođena 1993. godine, K. V. rođen 1989. godine i B. M. rođena 1979. godine.

"Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke", navode iz MUP-a KS.

Iz Centrotransa ističu kako je vozač autobusa pod još neutvrđenim okolnostima izgubio kontrolu nad vozilom i tom prilikom udario u privatnu kuću.

"Prema informacijama koje smo dobili, tri osobe su zadržane na daljnjem liječenju. Nakon uviđaja i procesa vještačenja bit će poznati razlozi i okolnosti pod kojim je došlo do nesreće", navode iz Centrotransa.

Dodaju da je ova firma osigurala alternativni smještaj za porodicu koja se nalazila u kući u koju je udario autobus.