Crna hronika
0

U Federaciji tokom vikenda dvije osobe smrtno stradale

FENA
Na području Federacije BiH tokom proteklih 48 sati zabilježene su 94 saobraćajne nesreće, u kojima su dvije osobe smrtno stradale (u Tuzlanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu), 15 osoba je zadobilo teže, 47 lakše ozljede, a jedna osoba je zadobila povrede neutvrđenog stepena.

U navedenom periodu na području Federacije BiH zabilježeno je 101 krivično djelo, od kojih tri razbojništva; razbojnička pljačka; pokušaj teške krađe; dvije provalne krađe; tri nasilja u porodici; dva izazivanja opće opasnosti; tri oštećenja tuđe stvari. Također je zabilježeno i 37 teških krađa, 22 krađe te 27ostalih krivičnih djela.

Tokom vikenda na području Federacije BiH registrirano je 66 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih u Zeničko-dobojskom kantonu 20; Kantonu Tuzla 12; Kantonu Sarajevo 11 i Kantonu 10 jedan.

U Posavskom kantonu zabilježeno je sedam slučajeva narušavanja javnog reda i mira; Unsko-sanskom šest; Hercegovačko-neretvanskom pet; Srednjobosanskom četiri.

U Bosanskopodrinjskom i Zapadnohercegovačkom kantonu nije registriran nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, saopćeno je iz Federalne uprave policije.