Zbrinuta na KCUS-u
28

U eksploziji u goraždanskom "Ginexu" povrijeđena radnica

Piše: E. A.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon eksplozije koja se dogodila jutros u goraždanskoj kompaniji "Ginex" jedna radnica je povrijeđena. Ona je van životne opasnosti i njeno zdravstveno stanje je stabilno", potvrdila je za Klix.ba Munevera Fočo, direktorica Ginexa.

"Došlo je do eksplozije u Odjeljenju za kontrolu i pakovanje inicijatora. Radnica Izeta Velić je povrijeđena, van živatne je opasnosti, svi vitalni organi su uredu, tako su nam saopćili ljekari. Ona je isprskana gelerima po tijelu, međutim ima jedan geler pored oka tako da je zbrinuta u Kliničkom centru u Sarajevu", kazala je Fočo.

Fočo ističe da je nastradaloj ukazana adekvatna ljekarska pomoć u Goraždu te da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

"Zaista smo zahvalni ljekarima Kantonalne bolnice Goražde koji su bez obzira na štrajk profesionalno djelovali. Što se tiče uzroka nesreće još istražujemo i nije nam poznato zbog čega se dogodila. U ovoj firmi preduzete su sve mjere zaštite na radu, sve inspekcije su to potvrdile, a naša povrijeđena radnica ima dugogodišnje iskustvo, veoma je savjesna i zaista ćemo ispitati šta se dogodilo. U ovom trenutku nije nam poznat uzrok eksplozije. Mogu još samo reći da je Izeta naša trajna briga i mi je sigurno nećemo ostaviti na cijedilu", dodaje Fočo.