MUP RS
0

U akciji "Mreža" uhapšene 24 osobe

FENA
Pripadnici policije RS-a su u akciji "Mreža 2010.“ lišili slobode 24 osobe zbog osnovane sumnje da su izvršile nekoliko krivičnih djela iz općeg kriminaliteta i zloupotreba droga i protiv njih će biti podneseni izvještaji nadležnim tužilaštvima.

U okviru akcije je rasvijetljen i veći broj krivičnih djela razbojništava i teških krađa iz ranijeg perioda čiji je izvršilac ili izvršioci bio nepoznat, saopćeno je danas iz MUPRS-a.

Tako su rasvijetljena krivična djela razbojništva i teške krađe iz 2009. izvršena u Skelanima, općina Srebrenica. Također su rasvijetljena dva krivična djela teške krađe izvršena u Srebrenici na štetu firme ''Mako''Doboj i preduzeća ''Srpske Pošte''.

Na području Trebinja kriminalističkom obradom su rasvijetljena tri krivična djela.

Također, na području Istočnog Sarajeva je rasvijetljeno sedam krivičnih djela razbojništava od kojih razbojništva koja su izvršena na benzinskim pumpama ''Ruding'' i ''Mandić Petrol''m kao i nad radnicima sportskih kladionica ''Premier'' i ''Milenijum''.

Na području CJB Banja Luka je rasvijetljeno više krivičnih djela u vezi s općim kriminalitetom, gdje su uhapšene četiri osobe koje su priznale izvršenje više krivičnih djela teških krađa.

Tokom navedene akcije "Mreža 2010.“ pripadnici policije RS-a pronašli su i laboratoriju za vještački uzgoj indijske konoplje.

Osoba koja se dovodi u vezi s navedenom laboratorijom je lišena slobode, kao i određeni broj osoba koje se mogu dovesti u vezu s istim događajem.

U okviru ove akcije "Mreža 2010.“, koja je pripremana duži period, jučer je izvršeno pretresanje na 120 lokacija kod više od 118 osoba, a u akciji je bilo angažirano više od 540 pripadnika MUPRS-a i Policije Brčko Distrikta.

Pronađena je i određena količina droge, oružja, ukradena vozila i dijelova vozila te drugih predmeta koji su bili predmet krađa.