Pružale usluge gostima
99

Tuzlanke u ugostiteljskim objektima djevojke navodile na prostituciju

A. K.
(Foto: MUP TK)
(Foto: MUP TK)
Nakon policijske akcije na području Tuzle u kojoj su četiri osobe uhapšene zbog osnovane sumnje na navođenje na prostituciju, Općinski sud u ovom gradu odredio je pritvor za Tuzlanke Mušu Mujagić (27), Risadu Osmanović (31) i Sanelu Dedić (40).
Istraga za isto produženo krivično djelo, odnosno navođenje na prostituciju je otvorena i protiv Jasmina Biberovića (49) iz Tuzle koji je nakon ispitivanja u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona pušten da se brani sa slobode.

"Postoji osnovana sumnja da je Muša Mujagić u periodu od 2016. do juna 2019. godine u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli navodila i poticala više djevojaka, od kojih su neke i radile u njenom lokalu, da gostima pružaju seksualne usluge za novac u lokalu ili na drugim lokacijama. Risada Osmanović je osumnjičena da je također u svom ugostiteljskom objektu u Tuzli od februara 2018. do juna 2019. godine navodila i poticala djevojke da za novac pružaju seksualne usluge gostima lokala, dok je Sanela Dedić također osumnjičena za navođenje više djevojaka na prostituciju tokom 2019. godine", kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Arnautović je precizirao da je Jasmin Biberović osumnjičen da je tokom 2018. i 2019. godine navodio nekoliko djevojaka da pružaju seksualne usluge gostima ugostiteljskog objekta Muše Mujagić.

Nakon višemjesečne istrage pripadnici MUP-a TK su prekjučer po nalogu Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na više lokacija u ovom gradu nakon čega su osumnjičeni uhapšeni.

Po okončanju kriminalističke obrade osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva TK, gdje su saslušani, a postupajući tužioci su donijeli naredbu o provođenju istrage.