Akcija policije
26

U Tuzli uhapšene četiri osobe zbog navođenja na prostituciju

A. K.
(Foto: MUP TK)
(Foto: MUP TK)
Zbog osnovane sumnje na navođenje na prostituciju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jučer su na području Tuzle proveli akciju u kojoj su uhapšene četiri osobe.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminaliteta jučer su, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, izvršili pretrese tri stambena objekta, dva ugostiteljska objekta i više putničkih motornih vozila na području Tuzle.

Kako su istakli iz MUP-a TK, tom prilikom su uhapšene četiri osobe nastanjene na području Tuzle, a riječ je o 27-godišnjoj M. M., 31-godišnjoj R. O., 40-godišnjoj S. D. i 49-godišnjem J. B.

(Foto: MUP TK)
(Foto: MUP TK)

"Postoje osnove sumnje da su navedene osobe, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, duži vremenski period navodile više djevojaka na pružanje seksualnih usluga za novac", precizirali su iz MUP-a TK.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelom.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP-a TK uhapšene osobe će uz Izvještaj o krivičnom djelu biti predate Tužilaštvu TK na daljnje postupanje.

Akcija je provedena po naredbi Općinskog suda u Tuzli.