Paljenje auta i uhođenje
151

Tuzlanka u strahu da će biti "Nizama 2": Od razvoda trpi konstantno maltretiranje, ali rješenja nema

N. V.
Foto: Facebook/Sandra Ravlić
Tuzlanka Sandra Ravić već tri godine trpi maltretiranje bivšeg partnera. Iako je to prijavljivala policiji, do danas nije bilo adekvatnog odgovora nadležnih koji nisu uspjeli utvrditi ni njegov identitet. Dio onoga s čime se bori je podijelila na Facebooku, a kako saznaje Klix.ba sve je to počelo od razvoda.

Ona je na društvenim mrežama jučer podijelila posljednji "poklon" koji je dobila na svoj rođendan poručivši da je u strahu da će biti "Nizama 2". Na fotografijama koje je objavila vidi se da joj je automobil uništen pur pjenom, no to nije prvi put.

"Ovako izgleda djelo 'čovjeka' za kojeg nemam naziv, koji po treći put uništava moje vozilo. Dosad sam šutila, ali se bojim da ću postati 'Nizama 2'", poručila je ona na početku svoje objave.

Ističe da maltretiranje ne prestaje već tri godine i da je na razne načine pokušavao da je zastraši, a kako saznajemo sve to traje otkako je odlučila da se razvede zbog čega oni koji su upućeni u slučaj sumnjaju da je riječ o bivšem mužu.

"Od prosipanja farbe ispred mojih vrata, od sipanja super ljepka u bravu na ulazu da se ne može zaključati, od paljevine auta, od uništavanja auta u julu, pa sad evo u augustu. Od kojekakvih prijetnji putem mobitela sa nepoznatih brojeva, od objavljivanja moje slike i mene predstavljanja kao loše osobe pa i mojih bližih drugarica, od uznemiravanja sa lažnih profila. Većina je prijavljena, a nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljuem jer vidim da to nema efekta", kazala je.

Mnoge slučajeve maltretiranja prethodnih godina je prijavila policiji, ali nažalost nije bilo adekvatne reakcije.

"Brojne prijave postoje u PS Zapad, PS Istok. Tuzilaštvo TK je veoma dobro upoznato s ovim slučajem, kao i Općinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa ćemo da vidimo šta će se poduzeti po pitanju kršenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem SMS poruka", navela je.

Trenutno je u policiji i tužilaštvu gdje traje provjeravanje posljednjeg slučaja koji joj se dogodio, ali je odlučila o svemu progovoriti na Facebooku kako bi i drugi bili oprezniji.

"Ovo sam postavila čisto da znate ko je sve oko vas, s kim pijete kafu, jedete, družite se. Otvorite oči. A ja ću samo reći da meni ako se šta desi imena osoba iz javnih institucija koje su mogle nešto učiniti, a nisu će biti objavljena na svim portalima i novinama. Da sam kćerka od kakvog guzonje začas bi sve bilo riješeno. Možda bih imala i zaštitu 24 sata ili ko zna šta", poručila je ona.

Na kraju objave je ironično poručila političarima i nadležnima u državi da nastave sa trošenjem javnog novca i uživanjem u platama koje im daju građani jer očigledno "nema potrebe" za mijenjanjem zakona.