Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma da, najlakse je svaliti na vozace. Juce i danas je na tom mjestu bila tolika guzva da se upravo i vozilo do 40 na sat, ne mozes brze i da hoces. Da prodjes onaj semafor dole kod Raiffeisena iz smjera pijace trebaju ti tri zelena svjetla. Moze se ici malo brze tamo oko 5-6 sati popodne, ali tad pijaca ionako ne radi. Istina je drugacija: domaca sitnozuba divljac poznata pod nazivom \"pjesaci\" srlja na cestu grlom u jagode. Poznato je da se oko te pijace okupljaju uglavnom ruralci kojima su asfalt i saobracajna pravila potpuno strani pojmovi. I jos predju do pola i onda stoje na sredini ulice, na onoj punoj liniji, to mi je najjace. U bacanju pod tockove prednjace starije osobe bez refleksa, mladji su koliko-toliko navikli osvrnuti se okolo prije prelaska. Nasa murija, naravno, ni slucajno nece sankcionisati pjesake za bilo sta, ali prema vozacima nemaju milosti. Gledam kod RBA, pjesaci prelaze na crveno a vozilima zeleno, zaustavili promet a murija stoji tu i ne reaguje.
I što je najveći fazon, vozači se ljute kad ti zaboga tu hoćeš preći preko pješačkog.. Prije će te ovako pokupiti nego što će ti stati.