{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Kapela sv. Ante u Bukinju obijena 17. put

F
16.2.2012. u 19:33
0
10
Tuzla: Kapela sv. Ante u Bukinju obijena 17. put
0
Tuzla: Kapela sv. Ante u Bukinju obijena 17. put
Foto: Arhiv
U noći sa 15. na 16. februar dogodilo se skrnavljenje Kapele sv. Ante u Bukinju. U protekloj godini ova kapela je obijana čak 17 puta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Iako su neki do sada smatrali da je katolička kapela u Bukinju bila na meti zbog krađe, ovaj, 17. napad, isprevrtani križevi u kapeli, misal razderan i razbacan po podu, govore drugo. Izgleda da je počiniteljima bio cilj skrnavljenje kapele kako bi se tim činom odaslala poruka svećenicima i katoličkom puku da nisu dobro došli u ovome mjestu, u ovome gradu“, tvrde iz Franjevačkog samostana u Tuzli.

O samoj nanesenoj materijalnoj šteti još nemamo kompletan izvještaj jer uvid još uvijek traje. Također, napominju i to da su u protekle tri godine Franjevački samostan i župa sv. Petra i Pavla četiri puta bili na meti provala. U dva navrata su otuđeni novac i vrijedni predmeti, dok su pod krinkom zadnjeg napada i provale pokradeni svi podaci o župljanima.

"Očito je neko želio imati koristi od tih podataka. Počinitelj, premda je uhapšen, zadržan je u pritvoru samo mjeseca dana. Ubrzo nakon puštanja počinio isto tako kazneno djelo na Franjevačkom samostanu na Bistriku (Sarajevo).

Osim toga, u kapeli na Orašju počinjene su četiri teške provale u protekle tri godine. Počinitelji do sada nisu otkriveni. Premda netko želi poslati poruku fratrima i katolicima (Hrvatima, Talijanima, Mađarima, Slovencima i dr.) da nisu dobro došli u ovoj grad, mi i dalje ističemo da ostajemo u ovome gradu, u ovoj zemlji i da ćemo se boriti jer Bosna i Hercegovina jest država i nas katolika“, navode iz Franjevačkog samostana u Tuzli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: