{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzla: Bivšem inspektoru Kikanoviću 18 mjeseci zatvora

S
21.10.2011. u 10:43
0
4
Tuzla: Bivšem inspektoru Kikanoviću 18 mjeseci zatvora
0
Tuzla: Bivšem inspektoru Kikanoviću 18 mjeseci zatvora
Općinski sud Tuzla izrekao je kaznu zatvora u trajanju od jedne i po godine Safetu Kikanoviću, koji je radio na poslovima inspektora u Odjeljenju za posebne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona, zbog krivičnog djela pomaganje u nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.
Općinski sud Tuzla prije donošenja presude prihvatio je Sporazum o priznavanju krivice zaključen između Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i optuženog Kikanovića i njegovog branioca, te u skladu sa predviđenom krivično-pravnom sankcijom u Sporazumu, donio ovu osuđujuću presudu.

Kantonalno tužilaštvo je u oktobru podiglo optužnicu protiv Selmira i Elvise Demirović zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i Kikanovića da je koristeći svoj službeni položaj, ovim osobama pomagao u izvršenju krivičnog djela.

U optužnici Selmir i Elvisa Demirović terete se da su na području Tuzlanskog kantona u dužem periodu vagali, pakovali i prodavali opojnu drogu heroin za više osoba.

Kikanović se tereti da je u dužem periodu, sa namjerom da pomogne Selmiru i Elvisi Demirović u prodaji heroina, saopćavao informacije koje su se odnosile na planiranje, kretanje i postavljanje patrola ovlašćenih lica MUP-a Tuzlanskog kantona, te je za to primao određeni iznos novca od Demirovića.

Općinski sud Tuzla donio je rješenje kojim se Kikanović pušta iz zatvora, u kojem je se nalazio od 13. maja do 19. oktobra.

U predmetu po optužnici protiv Selmira i Elvise Demirović nije zakazan glavni pretres, saopćeno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: