Ubistvo u pokušaju
46

Tužilaštvu KS predat Adin Memić koji je ranio dvojicu momaka u kafiću na Džidžikovcu

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je Adin Memić koji je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo u pokušaju" u ulici Džidžikovac 22. januara u večernjim satima.

Memić (rođen 2001. godine) osumnjičen je da je u ugostiteljskom objektu "Que Pasa?" pucnjem iz vatrenog oružja ranio dvije osobe, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Obojica ranjenih imaju po 23 godine.

Nakon pucnjave na Džidžikovcu, za Memićem je sarajevska policija raspisala potragu i on se jučer, uz prisustvo advokata, dobrovoljno predao policiji.

Pucnjava u ugostiteljskom objektu okarakterisana je kao "Ubistvo u pokušaju", a nakon što je Memić bude predat u nadležnost Tužilaštva KS, u zakonskom roku će biti donijeta odluka o njegovom daljem procesuiranju, eventualno zadržavanju u jednomjesečnom pritvoru.

"Memić će u nadležnosti Tužilaštva KS biti zadržan 24 sata nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora", potvrđeno je za Klix.ba.