|

Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave u slučaju ubistva Lane Bijedić

Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave u slučaju ubistva Lane Bijedić
7
A. D.
18.10.2019. u 07:23
14
komentara
7

dijeljenja
Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave u slučaju ubistva Lane Bijedić Tužilaštvo ZHK
Zbog pogrešnih interpretacija te zloupotrebe neformalnih razgovora od pojedinih medijskih kuća, Tužilaštvo ZHK do daljnjeg neće davati izjave, odnosno informacije u slučaju pronalaska tijela Lane Bijedić iz Mostara.
Saopćio je to Josip Aničić, postupajući tužilac u ovom slučaju.

"Nanosi se ogromna šteta u istraživanju ovog slučaja i stvara se pogrešna percepcija u javnosti koja je ionako uznemirena ovim nemilim događajem. O ovom slučaju ćemo izvijestiti javnost kada tužilaštvo to bude smatralo za shodno. Mogu potvrditi da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaj", saopćio je Aničić.

Dvanaest dana od ubistva Lane Bijedić ubica je još na slobodi, ali vještačenja automobila koji se povezuju s tim svirepim zločinom mogla bi otkriti njegov identitet.

Kako smo već pisali, policija je locirala dva sumnjiva automobila te će se danas uz prisustvo vlasnika izvršiti vještačenje. Riječ je o vozilima BMW i Fiat koja se povezuju s jednom osobom koja je te kobne nedjelje u jednom selu pored Ljubuškog zamijenila svoj BMW za Fiat.

Podsjećamo, 19-godišnja Lana Bijedić pronađena je mrtva u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...