|

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Eminu Aranutović koja je pucala u supruga

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Eminu Aranutović koja je pucala u supruga
71
Klix.ba
12.3.2017. u 17:01
126
komentara
71

dijeljenja
Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Eminu Aranutović koja je pucala u supruga
Kantonalno tužilaštvo KS predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Eminu Aranutović koja je u petak ranila supruga Admira Aranutovića, zvani Šmrk, u sarajevskom naselju Hrasno.
Kako nam je rekla glasnogovornica tužilaštva Azra Bavčić, pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Emina se tereti za više krivičnih djela među kojima je nanošenja teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja. Prema izjavama očevidaca i ljudi bliskih paru, motiv je bila ljubomora.

Prema navodima, Admir je navodno u vezi sa Anđelom Mitkovski, poznatijom kao Anđela Vještica. Kada se ona tagovala na Facebooku da se nalazi u saarajevskom salonu koji se nalazi u Hrasnom, Emina se dovezla automobilom marke Golf 7 u pratnji svojih maloljetnih sinova. Nakon što je vidio pištolj u ruci supruge, Šmrk se dao bježati, ali Emina ga je stigla u dvorištu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" i ranila u nogu.

Odmah nakon toga vratila se ispred frizerskog salona i nogom razbila staklo na izlogu vjerovatno pokušavajući da dođe i do Vještice koja se, zajedno sa zaposlenicama frizerskog salona, zaključala unutar salona.

Policijski službenici Druge Policijske uprave-policijske stanice Novo Sarajevo uhapsili su Eminu odmah nakon počinjenog krivičnog djela, te se od tada nalazi u pritvoru.

Inače, Emina je nedavno izašla iz pritvora a teretila se za bacanje bombi na kafić Fashion na Mariijnom Dvoru i porodičnu kuću braće Mulić u općini Centar. Za ovo krivično djelo tereti se i Eldan Žigović.
Prijavi grešku


Komentari (126)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...