|

Tužilaštvo BiH: Vašičeka, koji je učestvovao u pucnjavi u Mostaru, pomilovao Budimir

Tužilaštvo BiH: Vašičeka, koji je učestvovao u pucnjavi u Mostaru, pomilovao Budimir
0
S
SRNA
17.7.2013. u 15:49
9
komentara
0

dijeljenja
Tužilaštvo BiH: Vašičeka, koji je učestvovao u pucnjavi u Mostaru, pomilovao Budimir
Tužilaštvo BiH potvrdilo je informaciju da je u današnjoj pucnjavi u Mostaru učestvovao osuđenik Damir Vašiček, koji je iz zatvora izašao na osnovu pomilovanja predsjednika Federacije BiH (FBiH) Živka Budimira.
"Ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli prije manje od mjesec dana, ukazuje da osobe koje su nezakonito pomilovane ili oslobađane od izdržavanja kazne, učestvuju u incidentima i ugrožavanju sigurnosti građana BiH, na šta je Tužilaštvo BiH skretalo pažnju prilikom istrage i preduzimanja istražnih radnji u predmetu Budimir i drugi", ističe se u saoštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo navodi da je Vašiček u kratkom vremenskom periodu višestruko osuđivan i da je trebalo da se nalazi na izdržavanju kazne, ali da je na slobodi od početka mjeseca na osnovu nezakonitih odluka o pomilovanjima, puštanjima na uslovnu slobodu i smanjivanje kazne.

"Tužilaštvo BiH, SIPA i ostale agencije za provođenje zakona koje rade na ovom predmetu, nastavljaju istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu protiv Živka Budimira i drugih“, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Vašiček je danas na benzinskoj pumpi Gazprom na sjevernom izlazu iz Mostara pucao u noge Dženanu Demiroviću.

U pucnjavi u Tuzli prije manje od mjesec dana, u kojoj je jedna osoba ubijena, učestvovao je Mersed Hadžić, poznat kao "Mirso Švicarac", kojeg je Budimir pomilovao krajem augusta prošle godine.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...