Čeka se odgovor
0

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za trojicu uhapšenih u akciji "Rover"

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tužilaštvo BiH je nakon ispitivanja osumnjičenih Srebrenka Balavca, Smaile Balavac i Nikole Hrstića, uhapšenih u akciji "Rover", prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Mjera pritvora predložena je zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Pritvor je predložen za osumnjičene: Srebrenka Balavca rođenog 1962. godine u Stocu, Smaile Balavac rođene 1966. u Mostaru i Nikole Hrstića rođenog 1964. godine u općini Ljubuški.

Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode u akciji provedenoj po nalogu Tužilaštva BiH, a koja se odnosi na procesuiranje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

"Osumnjičeni su pod istragom da su, zajedno sa njima poznatim osobama sa područja Bosne i Hercegovine i R Crne Gore, kao organizirana kriminalna grupa, duži vremenski period nabavljali opojnu drogu 'skunk' i vršili distribuciju i preprodaju iste na području Mostara, Hercegovine i širom BiH", stoji u saopćenju iz Tužilaštva BiH.

Tokom provedene istrage, pretresa i lišenja slobode, zaplijenjena je veća količina narkotika, dokaznih materijala, oružja i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.