Tri osobe povrijeđene na Baščaršiji
1.1k

Tuča između pripadnika EUFOR-a iz Bugarske i Sarajlija

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na području sarajevske općine Stari Grad u nedjelju navečer je došlo do masovne tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo za Klix.ba.

Dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo je rekao da je policija na terenu i da radi na rasvjetljavanju događaja te da će više informacija biti saopćeno sutra.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama koje prenosi Oslobođenje, do tuče je, navodno, došlo između pripadnika Oružanih snaga Republike Bugarske pri misiji EUFOR-a s jedne, i za sada nepoznatih osoba s druge strane.

Prema pisanu Oslobođenja, tri osobe su povrijeđene, a cijeli događaj se odigrao u ulici Telali.

Očevici ovog događaja ispričali su da je nakon tuče došlo do jurnjave u kojoj je nekoliko osoba bježalo u pravcu Ambasade Slovenije. Nedugo nakon toga, na mjesto događaja došle su patrole policije i ekipa Hitne pomoći. Tom prilikom strani državljani su odbili da daju lična dokumenta pozivajući se na imunitet. Potom su došli i pripadnici EUFOR-a kao i jedan autobus kojim su učesnici tuče odvezeni u bazu, prenosi Oslobođenje.

Istrage koje provode EUFOR i MUP KS-a trebale bi razjasniti da li se ovaj incident povezuje sa ispadima navijača bugarskog fudbalskog kluba Levski u Sofiji gdje je igrana utakmica pretkola Evropske lige. Tada su, podsjetimo, navijači iz Bugarske na tribinama istakli transparent kojima veličaju Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana. Potom su dolazak u Sarajevo najavili plakatom na kojem je napisano i "Nož, žica, Srebrenica".