Pucnjava kod diskoteke "Ten"
0

Trojica Zeničana ranjena, napadači u bijegu

ZEDA
Foto: Ilustracija
U vatrenom okršaju koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u centru Zenice, ispred diskoteke "Ten", teško su ranjene dvije osobe, a jedna osoba je zadobila lakšu tjelesnu povredu.

U otvorenoj pucnjavi na raskrsnici ulica Branilaca Bosne, Aska Borića i Zmaja od Bosne, teško su povrijeđeni Sadam Stupar i Džemal Mahmić, i oni se nalaze na Odjelu intenzivne njege hirurgije Kantonalne bolnice Zenica, dok je lakše povrijeđeni Bahrudin Mahmić, nakon ukazane liječničke pomoći na Odjelu urgentne medicine KBZ upućen na kućno liječenje.

 Prema prvim dostupnim informacijama teško povrijeđeni Sadam Stupar je sa teškim povredama zadobijenih povreda glave u vidu prijeloma kostiju lobanje i lica, i prostrijelnih rana obje natkoljenice odmah primljen na Odjel intenzivne njege i on je za sada u stabilnom stanju.    

 Drugi povrijeđeniu mladić Džemal Mahmić zadobio je teške povrede u vidu prijeloma natkoljenice i povrede velikih krvnih sudova. On je nakon operativnog zahvata u traumatološkoj operativnoj sali premješten na odjel intentivne njege Hirurškog odjeljenja i nalazi se u relativno stabilnom stanju. Kod obje teško povrijeđene osobe stanje za sada nije životno ugoržavajuće.

 Treća povrijeđena osoba Bahrudin Mahmić zadobila je lakše tjelesne povrede zadobijene najvjerovatnije u tuči i nakon ljekarskog pregleda i ukazane pomoći otpušten je na kućno liječenje.

Nakon izgreda policija je blokirala područje na raskrsnici, a tokom obavljanja uviđajnih radnji od strane inspektora kriminalističke policije nekoliko lica ponašala su se agresivno i narušavali su postupak policijskog uviđaja. Prema dostupnim informacijama u bjegstvu se nalaze dvije osobe E. B. i S.T., koje se mogu dovesti u vezu sa ovim vatrenim okršajem, dok se jedna osoba A. T., za kojom se tragalo, dobrovoljno prijavila u Policijsku upravu I Zenica.

O razlozima i okolnostima ovog nesvakidašnjeg obračuna rano je govoriti, a slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo ZDK