"Radili" četiri mjeseca u Sarajevu
37

Trojica razbojnika u 17 objekata opljačkali više od 40.000 KM

Piše: N. J.
Sarajevska policija je privela i predala Tužilaštvu tri osobe koje se sumnjiči za 17 pljački u kojima je otuđeno 41.346 KM. Povodom toga je u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo upriličena konferencija za novinare.
Detalj s press konferencije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Detalj s press konferencije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slobode su lišeni B. J. (1985), A. E. (1981) i Č. O. (1992), a policija traga za još dvije osobe za koje se sumnja da su dio ove kriminalne grupe. Trojica razbojnika su uhapšena u stanu koji su unajmili na području općine Novi Grad, a još ranije su bile raspisane potrage za B. J. i A. E. zbog krivičnih djela koja su činili.

Od 28. novembra prošle godine do 2. aprila ove godine ove tri osobe su provalie u šest trgovina Konzuma, jednu Amko-komerca, tri Mercatora, jednu Drvoprometa, jednu TP Marketa, dvije TD Marketa, potom u prodavnicu Mursa i dvije poslovnice BH Pošte. Razbojništva su činili prijeteći vatrenim oružjem, a u jednom slučaju čak i sjekirom.

Policija je u okviru ove akcije pretresla tri objekta, pri čemu je pronađena i jedna puška te dio otuđenog novca. U toku je dokumentovanje djela za koje su osumnjičene ove osobe, a policija nastavlja rad na rasvjetljavanju većeg broja sličnih krivičnih djela.