Crna hronika
3

Tri pucnjave i tri razbojništva u Sarajevu

Klix.ba
U utorak su se u Sarajevu dogodila tri razbojništva i tri pucnjave, a povrijeđena je jedna osoba.

Ženska osoba inicijala A. M. je napadnuta oko 14:30 u Jadranskoj ulici u Sarajevu, a zasad nepoznati napadač joj je oduzeo zlatni nakit i novac, nakon čega je pobjegao. Policijski službenici rade na njegovom pronalasku.

U ulici Džemala Bijedića oko 18:35 sati je nepoznata maskirana i naoružana osoba opljačkala prodavnicu "Konzum". Razbojnik je odnio određenu količinu novca, a policija za njim još uvijek traga.

Treće razbojništvo se dogodilo u 19:05 sati u ulici Topal Osman Paše u Sarajevu, a nepoznata maskirana osoba naoružana pištoljem je opljačkala prodavnicu "DP Marketi". Oduzeta ja određena količina novca, a policija radi na pronalasku počinitelja.

U ulici Nadlipe u Starom Graduse pet minuta iza ponoći u utorak ispred kuće u vlasništvu Dž. J. dogodila pucnjava, a povrijeđenih nije bilo. Materijalna šteta je pričinjena na kući Dž. J. Osoba koja je upotrijebila vatreno oružje još uvijek nije poznata policiji.

Na Ilidži u ulici Mekote je oko 12:55 sati došlo do svađe između P. R. (1969.) i H. A. (1984.), nakon čega je H. A. pucao na P. R. iz lovačke puške. Iako je ispalio više hitaca, H. A. nije pogodio P. R. Obojica su po dolasku policije lišeni slobode, a H. A. je kasnije predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

U sarajevskoj ulici Jusufa Juke Gojaka oko 13:45 sati fizički je napadnut R. A. Njega su napale dvije nepoznate osobe, od kojih je jedna pucala iz vatrenog oružja na R. A., koji je povrijeđen. Njemu je pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Policijski službenici su istog dana pronašli i uhapsili M. V. (1995.) i E. M. (1992) zbog summje da su počinili ovo djelo, kao i Dž. S: (1993.) i M. S. (1975.) zbog pomaganja osumnjičenim. Kod M. S. je pronađen i oduzet pištolj, za koji nije imao dozvolu. M. V., E. M., Dž. S. i M. S. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.