Intervencije vatrogasca
0

Tri požara na području Mrkonjić Grada: Palio travu pa zapalio više parcela

Dž. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Policijska uprava Mrkonjić Grad jučer je evidentirala tri požara na području koje operativno pokriva. Policijskoj stanici Ribnik, jučer oko 15:40 sati prijavljeno je da u mjestu Zableće, općina Ribnik, došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Ribnik, a požar su lokalizovali mještani. Operativnim radom policijski službenici Policijske stanice Ribnik došli su do saznanja da je požar izazvao muškarac inicijala R.G. iz Ribnika, na način da je palilo suhu travu na svojoj parceli i tom prilikom vatra se otela kontroli i zahvatila susjedne parcele. Protiv njega će biti preduzete sve zakonom predviđene mjere i radnje.

Policijskoj stanici Ribnik, oko 19:05 sati, prijavljeno je da je u mjestu Gornji Vrbljani, općina Ribnik, došlo do požara koji je zahvatio više privatnih parcela i visoku šumu vlasništvo Šumskog gazdinstva "Ribnik".

Prilikom požara na jednoj od privatnih parcela izgorjeli su pomoćni objekti, te je požar zahvatio i krov kuće. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Ribnik koji su potvrdili da su navodi prijave tačni, a radnici Šumskog gazdinstva su šumski požar stavili pod kontrolu, dok su mještani lokalizovali požar na privatnom posjedu.

Prilikom požara nije bilo povrijeđenih. U toku dana uviđaj če izvršiti pripadnici Policijske stanice Ribnik s inspektorom za ekplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Banja Luka.

Samo deset minuta nakon ovog požara Policijskoj stanici Šipovo, prijavljeno je da je u mjestu Babići, općina Šipovo, došlo do požara na pilani, privatno vlasništvo. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Šipovo koji su potvrdili da su navodi prijave tačni, a radnici Vatrogasnog društva Šipovo su lokalizovali požar. Prilikom požara nije bilo povrijeđenih.