Brutalno ubistvo
0

Tri osobe koje su udarcima i nožem usmrtile Banjalučanina te zapalile kuću ostaju u pritvoru

M. N.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Radetu Drljači, Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću određen je jednomjesečni pritvor zbog brutalnog ubistva Brune Rolde u Banjoj Luci. Nakon što su ga usmrtili udarcima kuću u banjalučkoj ulici Vase Glušca su zapalili kako bi prikrili tragove.
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor Drljači zbog sumnje da je počinio teško ubistvo i izazvao paljevinu, dok je Krnetiću i Zoriću pritvor određen jer se terete za teško ubistvo koje su počinili u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Kako je ranije navelo Okružno tužilaštvo Banja Luka, oni su nakon verbalnog sukoba Roldi nanijeli više povreda u predjelu grudi i vrata, da bi ga Drljača potom povrijedio nožem u predjelu vrata, od čega je preminuo. Nakon brutalnog čina Drljača je zapalio kuću.

Iz Okružnog suda Banja Luka potvrđeno nam je da je trojki pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke, bojazni od ponavljanja krivičnog djela i zbog težine načina na koji je izvršeno krivično djelo za koje im prijeti kazna od 10 godina zatvora ili teža.

Trojka je uhapšena dan nakon ubistva i izazivanja požara i to nakon što je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem.