Crna hronika
137

Tri mladića poginula u nesreći na putu Bužim - Velika Kladuša

Piše: N. J.
Foto: Reprezent.ba
(Foto: Reprezent.ba)
Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Crvarevac, na lokalnom putu Bužim - Velika Kladuša, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Nesreća se, prema Šiljdedićevim riječima, dogodila nakon što je vozač Elvis E. (1988) izgubio kontrolu nad automobilom Renault Megane, slovenskih registarskih oznaka, te sletio u nabujalu rijeku Glinicu.

"Osim vozača u ovoj nesreći smrtno su stradala još dvojica mladića koji su se nalazili u automobilu, Amel E. (1988) i Dženis M. (1991). Sva trojica su iz Mahmić Sela u općini Bosanska Krupa. Iz automobila se jedini uspio izvući Osman M. (1991) koji je tako preživio ovu nesreću i došao do mještanina Crvarevca tražeći pomoć", rekao nam je Šiljdedić.

Odmah pošto je policija obaviještena o nesreći, sinoć oko 22:45 sati, na mjesto događaja upućene su policijska, vatrogasna i ekipa Hitne pomoći, no u prvi mah je bilo teško utvrditi na kojem se tačno mjestu automobil prevrnuo i završio u rijeci. Automobil je tako naknadno izvučen iz rijeke Glinice, a u njemu su se nalazila tijela stradalih mladića.

Istraga o ovoj nesreći je u toku.

Ovaj slučaj podsjetio je na tragediju od prije sedam mjeseci, 16. oktobra prošle godine, kada su u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj poginula trojica navijača BiH. Automobilom Renault Megane, koji se sudario sa kamionom, tada je upravljao Hasib Mahmić, koji je također bio iz Mahmić Sela.

Sa Mahmićem su tada u automobilu poginuli Vildan Pehlić i Almir Kasumović iz Velike Kladuše, dok je Adis Ćoralić iz Cazina jedini preživio i iz ove nesreće izašao sa frakturama.