Crna hronika
473

Bosanska tuga: Posljednje poruke dvojice poginulih Krajišnika na Facebooku

Piše: N. J.
Tri mlada života ugašena su sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se desila na lokalnom putu Bužim - Velika Kladuša, kada je automobil Renault Megane izletio sa ceste i završio u nabujaloj rijeci Glinici.

Smrtno su stradali vozač Elvis Emrić (26), te Amel Emrić (26) i Dženis Musić (23), sva trojica iz Mahmić Sela u općini Bosanska Krupa. Jedini se iz auta uspio izvući Osman M. (1991), koji je tako preživio ovu nesreću.

Zapanjujuće je to da su Elvis Emrić i Dženis Musić prije samo nekoliko dana na Facebooku objavili statuse kao da su predosjetili svoju smrt.

Elvis je tako 27. aprila napisao: "Ja se rastajem drugovi sa vama idem tamo gdje vas neće biti, vratiću se ne za dugo neću vas zaboraviti, doviđenja društvo staro nek vas ova pjesma tješi čuvajte mi moju dragu još je mlada može da pogriješi...".

Dženis Musić je 4. maja postavio svoju fotografiju i napisao stihove pjesme: "Voleo bi po pesmi da me pamte zato me ne žali i sviraj brate tako je to samo je nebo sigurno tntntnn".

Ova je tragedija podsjetila na onu koja se desila prije sedam mjeseci, 16. oktobra prošle godine, kada su u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj poginula trojica navijača BiH. Automobilom Renault Megane, koji se sudario sa kamionom, tada je upravljao Hasib Mahmić, koji je također bio iz Mahmić Sela.

Sa Mahmićem su tada u automobilu poginuli Vildan Pehlić i Almir Kasumović iz Velike Kladuše, dok je Adis Ćoralić iz Cazina jedini preživio i iz ove nesreće izašao sa frakturama.

Javnost je i nakon te nesreće bila šokirana činjenicom da je Mahmić dan prije tragedije dao izjavu u kojoj je istakao kako bi volio da se navijači BiH iz Litvanije u miru i veselju vrate u Bosnu i da ne bude saobraćajki.