{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebinjcu Blaži Stevoviću ponovo prijete smrću

S
11.7.2011. u 12:45
0
19
Trebinjcu Blaži Stevoviću ponovo prijete smrću
0
Trebinjcu Blaži Stevoviću ponovo prijete smrću
Blažo Stevović
Liberalno demokratska stranka BiH najoštrije je osudila učestale prijetnje, maltretiranja, uznemiravanja, a od jučer i prijetnje smrću borcu za ljudska prava i pravdu i predsjedniku LDS Trebinja Blaži Stevoviću.
"Nepotrebno je ponavljati koliko je vazno da Trebinje i organi reda i vlasti RS odluče da njihova budućnost bude bazirana na radu i djelima osoba poput pokojnog Srđana Aleksića i našeg Blaže Stevovića, umjesto čuvanja naslijeđa Božidara Vučurevića i ostalih kriminogeno-nacionalističkih snaga koje uništavaju hvale vrijedan pupoljak nekog boljeg života za sve ljude u Bosni i Hercegovini. Efekti rada gospodina Stevovića i cijelog Alternativnog kluba Trebinje donose bolju, pravedniju, stabilniju i sigurniju budućnost svoj djeci u Bosni i Hercegovini čineći je zemljom koja ima snage, pameti i strpljenja da se suoči sa zločinima i nepravdom, a zarad potpune integracije u euroatlansku i Evropsku uniju", stoji u saopštenju LDS-a.

Iz ove stranke traže hitno obezbjeđenje Stevovića i promptno procesuiranje osoba koje su uručile prijetnje kao dokaz da sila više nije ključni argument u kreiranju javnosti u RS-u i Trebinju.

"Također, očekujemo hitnu i žestoku reakciju svih nevladinih domaćih i međunarodnih organizacija koje promovišu i zastupaju borce za pravdu, ljudska i manjinska prava. Liberalno demokratska stranka će uvijek braniti slobodu pojedinca i pravo i obavezu čovječnosti u traženju pravde i zaštiti manjina", kaže se u saopštenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: