Crna hronika
24

Tragedija u Modriči: Trogodišnju kćerku Danku, a zatim i sebe ubio zbog razmirica sa suprugom

Piše: E. F.
Ilustracija
Ilustracija
Goran Mišanović ubio je jučer u porodičnoj kući u Modriči svoju trogodišnju kćerku pa sebe zbog razmirica sa svojom suprugom Sanjom, saznaje Klix.ba.

Tragedija koja se jučer dogodila u modričkoj ulici Meše Selimovića potresla je sve mještane.

Kako su ispričali, sve se dogodilo oko 13 sati. Iako su komšije čule pucnje, ni slutili nisu kakava je tragedija po srijedi.

Naime, Sanja je prije nekog vremena napustila svog supruga, a on ju je pozvao da dođe i rekao da će, ukoliko to ne uradi, ubiti i sebe i djevojčicu. Sanja je u strahu sve prijavila policiji i socijalnom radniku, ali niko nije slutio da će do ovakve tragedije zaista i doći.

Prije nego što je Sanja, po prethodnom dogovoru sa suprugom, stigla do svoje djevojčice, odjeknuli su pucnji. No, u kuću niko nije mogao ući. Bilo je zaključano.

Goranov brat Ilija u kuću je ušao kroz prozor, a prizor koji je zatekao šokirao ga je. Pozvao je policiju kojoj je po njihovom dolasku otključao iznutra. Ušavši u kuću ugledali su stravičan prizor, beživotna tijela djevojčice i njenog oca, jedno pored drugog, u lokvi krvi.

Očajna Sanja jučer je bila u šoku, progovarala je tek po koju riječ. Pričala je komšijama da je odlazila i vraćala se jer sa Goranom više nije mogla živjeti. Nije mogla vjerovati da je njen bivši suprug odlučio ubiti njihovu trogodišnju djevojčicu.