Poginuo suvozač
98

Niko od učesnika nesreće kod Ilijaša nije bio pod utjecajem alkohola, Audi se kretao dozvoljenom brzinom

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Tačni uzroci nesreće na autoputu A1 kod Ilijaša u kojoj je smrtno stradala jedna osoba bit će poznati nakon što se izvrše naložena vještačenja, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS. Niko od učesnika nije bio pod dejstvom alkohola, pokazalo je alkotestiranje, a Audi koji se prepolovio kretao se brzinom koja je dozvoljena na autoputu.

Podsjećamo, u nesreći je poginuo 25-godišnji Amir Alić iz Sarajeva koji je bio na mjestu suvozača, a povrijeđen je vozač 22-godišnji Ferid Hadžihaskić koji je prevezen u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš". Kako saznajemo, Hadžihaskić nije životno ugrožen.

Preliminarnii rezultati istrage ukazuju na to da se radi o klasičnoj nesreći. Vozilo u kojim je upravljao Hadžihaskić se kretalno velikom brzinom, ali koja je dozvoljena na autoputu. Alkotestiranjem je utvrđeno da niko od učesnika nije bio pod dejstvom alkohola.

Tužilac koji je rukovodio uviđajem naredio je vještačenja koja će pokazati tačne uzroke nesreće.

Audi koji se velikom brzinom kretao iz pravca Visokog prema Sarajevu prvo se zabio u betonsku ogradu, a zatim u drugi automobil iste marke. Audi u kojem se nalazio poginuli suvozač se prepolovio od siline udara.

Olupine automobila uklonjene su s autoputa nakon više od četiri sata kada je saobraćaj normalizovan.