Crna hronika
201

Švrakić o svađi na Bjelašnici: Rekao sam im da duguju 20 miliona, a prave frku zbog 5 KM

Piše: A. B.
Muhamed Švrakić
Muhamed Švrakić
Predsjednik Udruženja Zelene beretke Muhamed Švrakić povodom današnjih dešavanja u hotelu Maršal na Bjelašnici za Klix.ba je kazao da je on jedini povrijeđen tokom fizičkog kontakta i da je radnicima hotela rekao kako su dužni 20 miliona, a da oni prave frku zbog 5 KM.

Švrakić kaže kako je tjelohranitelj (suprug op.a) v. d. direktorice hotela Maršal Amre Kaljić pokazivao spolni organ djeci na igralištu jer su oni prethodno odbili platiti korištenje fudbalskog terena.

"Rekao sam im da imaju dug od 20 miliona KM, a da prave frku zbog 5 KM. Riječ je o djeci od dvije, tri i šest godina, a ja sam danas jedini povrijeđen. Direktoricin suprug je vrijeđao djecu iako sam rekao da ću platiti termin, ali je problem nastao kada sam pitao da li je hotelu koji ima dug 20 miliona KM stalo da djeci zabrani igru. Nakon toga je počelo vrijeđanje i pokazivanje muškog spolnog organa pred djecom, a onda me je udario u nos. Kada sam se vratio iz bolnice moja kćerka ga je otišla pitati zašto to radi, a on je nasrnuo i na nju", kazao je Švrakić i dodao kako je riječ o čovjeku koji je nekoliko puta napadao radnike hotela od kada je Amra Kaljić postala v. d. direktorice hotela Maršal.

Na pitanje da li su četiri osobe privedene, kazao je kako je policija jedino njega privela, iako je direktorica hotela za naš portal izjavila kako su članovi porodice Švrakić palicama napali njenog supruga.

"Odmah smo pozvali policiju, a nakon fizičkog i verbalnog kontakta, došlo je nekoliko članova porodice Švrakić s palicama, a sve se to dešavalo s policijom. Pozvali smo i hitnu pomoć kao i pripadnike specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Anarhija se mora zaustaviti i želim da policija riješi ovaj slučaj", kazala je Kaljić."

Podsjećamo, danas je u hotelu Maršal na Bjelašnici došlo do incidenta u kojem su učestvovali suprug direktorice hotela i članovi porodice Švrakić koji su odbili platiti termin za korištenje fudbalskog terena u sklopu hotela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) nam je potvrđeno da su uhapšene četiri osobe, a da su protiv dvije osobe podnesene krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira.