{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Svim uhapšenim u slučaju "Bosnalijek" određen pritvor, uskoro potjernice za Arslanagićem i Kebeom

Piše: N. N./Klix.ba
30.5.2015. u 11:37
24
41
Svim uhapšenim u slučaju "Bosnalijek" određen pritvor, uskoro potjernice za Arslanagićem i Kebeom
24
Svim uhapšenim u slučaju "Bosnalijek" određen pritvor, uskoro potjernice za Arslanagićem i Kebeom
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor za sve uhapšene u akciji "Buyer" a vezano za kriminal u sarajevskom Bosnalijeku. Također, potvrđeno je da će biti raspisana međunarodna potjernica za Edinom Arslanagićem i Bojanom Kebeom.
Jednomjesečni pritvor određen je za Šefika Handžića, Hasana Šepu, Amara Arslanagića, Samira Telibečirevića, Aidu Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepu.

Ovih sedam osoba sumnjiči se za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlasti, porezna utaja, krivotvorenje službene isprave, te sklapanje štetnog ugovora.

Podsjećamo, ove osobe su lišene slobode u akciji Buyer, kojoj je prethodila višemjesečna kriminalistička istraga u okviru koje su dokumentovane nezakonite aktivnosti u firmi Bosnalijek Sarajevo zbog kojih je ova kompanija, ali i budžeti FBiH i Kantona Sarajevo oštećeni za milionske novčane iznose.

Kantonalni sud uvažio je skoro sve zahtjeve Tužilaštva pa je pritvor određen po osnovu mogućnosti utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza, mogućnost bijega iz zemlje itd.

Također, dežurni glasnogovornik u Kantonalnom sudu Sarajevo potvrdio je da slijedi raspisivanje međunarodne potjernice za Edinom Arslanagićem i Bojanom Kebeom, koji su u ovom trenutku nedostupni bh. policijskim i sudskim organima, a za koje se vjeruje da se nalaze van BiH.

Na jučerašnjem ročištu advokati Edina Arslanagića rekli su da se on ne nalazi u bjekstvu već da je otišao u SAD-e odakle se vraća u nedjelju te se namjerava javiti policijskim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: