Pet osumnjičenih
121

Sukob u migrantskom kampu u Blažuju: Izbodena tri Afganistanca, uhapšeni Pakistanci

A. Z.
Migrantski kamp Blažuj (Foto: D. S./Klix.ba)
Migrantski kamp Blažuj (Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajevska policija jučer je u 14.45 sati obaviještena da je u ul. Kamenolom, općina Ilidža, u krugu prihvatnog kampa za migrante Blažuj, došlo do tučnjave više osoba.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i tom prilikom ustanovili da je tokom tučnjave došlo do povređivanja tri osobe upotrebom oštrog predmeta, najvjerovatnije noža.

Povrijeđeni su državljani Afganistana A.S. rođen 2001. godine, Sh.S. rođen 2002. i Sh.A.Y. rođen 2000. godine.

Ljekarska pomoć im je ukazana na KUM-u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje su kod A.S. i Sh.A.Y. konstatovane lake tjelesne povrede, a Sh.S. je zadržan na Klinici urgentne medicine radi opservacije.

Policijski službenici Pete PU su istog dana, u 20.00 sati z

Policija je istog dana u 20 sati uhapsila pet Pakistanaca, I.Z. rođen 1978. godine, M.N. rođen 1995., B.Y. rođen 1998., Sh.M. rođen 2000. i M.N. rođen 2000. godine, koji se sumnjiče za nasilničko ponašanje.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.